Tre skyttere fra Rogaland skal til EM og VM – to er fra Sola PK!

Ane Torgersen Bjørkås er tatt ut til EM Rifle/Pistol 25/50 meter, Wroclaw POL og VM Rifle/Pistol 10/25/50/300 meter, Kairo EGY. Tobias Skaarstad er tatt ut til EM Rifle/Pistol 25/50 meter, Wroclaw POL. I tillegg er Even Akre Lien tatt ut til EM Rifle/Pistol 25/50 meter, Wroclaw POL.

Norges Skytterforbund har tatt ut i alt 50 utøvere til EM og VM Leirdue, VM Viltmål, EM og VM Pistol/Rifle, Nordisk mesterskap og finalen i European Youth League.

– Vi gleder oss over at svært mange norske skyttere i alle grener gjør en solid treningsjobb og leverer imponerende resultater både her hjemme og internasjonalt. Senest i NM så vi mange glimt av dette både i pistol, rifle og leirdue. Inni denne store gruppen av hardtsatsende skyttere skal vi altså gjøre laguttak og det har vært veldig krevende denne gang, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Se hele innlegget fra Skytterforbundet her: https://www.skyting.no/2022/07/08/50-skyttere-tatt-ut-til-hostens-mesterskap/

Sikkerhetskurs pistol, skarpt

Vi gjennomfører et sikkerhetskurs med oppstart 30 august og et med oppstart 25 oktober.

Kurset starter kl. 18:00 og går over tre kvelder ( tirsdager) 1., 8., 15)

12 timers kurs som inkluderer undervisning, skyting og eksamen.

Undervisningen foregår på norsk og vi stiller som krav at deltagerne behersker norsk muntlig og skriftlig

Kostnad: 2000,-

Påmelding: se kalenderen vår.

Sola Pistolklubb med 31 starter under NMluft kommende helg.

Sola Pistolklubb med 31 starter under NMluft kommende helg.

NM 10 meter i Alfhallen den 18-20.februar er siste test før EM i Vikingskipet i mars for våre uttatte skyttere og alle andre.

Verdt å merke seg er at ISSF har gjort store endringer på finaleprogrammet og disse vil bli brukt under NM. 

Det blir TV2 Sport som sender fra NM i Alfhallen. Sendingene vil være slik:

Lørdag 19.februar kl.1500-1630

Søndag 20.februar kl.1500-1700

Det vil bli sendt direkte fra finalene fra rifle menn på lørdag. På søndag er det finalen for rifle kvinner og rifle mix som sendes på direkten. I opptak mellom disse finalene sendes blant annet finalene i pistol for menn og kvinner samt mixfinalen for pistol. Kvinner junior i rifle er også planlagt sendt i opptak. Vi regner ellers med at det streames en god del fra mesterskapet på internett. 

Det er NEP Norway som produserer sendingene. For øvrig det samme selskapet som produserte på Ørland og som også skal produsere under EM på Hamar.

Våre skyttere starter slik – livevisning via Megalink Live.

Solaskyttere til EM på Hamar!

Solaskyttere til EM på Hamar!

Norges Skytterforbund har tatt ut 46 skyttere til EM Para 10 meter og EM 10 meter i Vikingskipet på Hamar i mars måned. Av disse er hele fire fra Sola Pistolklubb:

  • Sun Bore
  • Ane Bjørkås Torgersen
  • Kristoffer Helgøy Henriksen
  • Tobias Skaarstad

EM Para 10 meter avvikles 13-18.mars før EM 10 meter tar over skytebanen i Vikingskipet og holder det gående til 27.mars. Det blir 14 dager med luftskyting på aller høyeste europeisk nivå, og forhåpentligvis med norske skyttere i sentrum for begivenhetene. 

Endring i smittevernreglene (17.01.22).

Endring i smittevernreglene (17.01.22).

Nye anbefalinger (f.o.m. 14. januar):

Barn og unge

  • Regjeringen åpner nå for at barn og unge kan utøve utendørs aktivitet som normalt. Anbefalt gruppestørrelse innendørs er ca. 20 personer, eller etter klasse/kohort..
  • Voksne
  • For voksne utøvere i breddeidretten er det anbefalt maks 20 personer innendørs – med 1 meters avstand.øring av arrangementer tilknyttet organiserte idretts- og fritidsaktiviteter på tvers av ulike grupper, både ute og inne. (nytt)
  • Vi anbefaler å utsette eller avlyse organiserte idretts- og fritidsaktiviteter for voksne som foregår innendørs.

Som en følge av dette åpnes Sola Skytehall for organisert aktivitet for voksne fra og med torsdag 20. januar.

Full gjenåpning!

Endelig kan vi åpne opp dørene igjen, pandemiens begrensninger som vi har levd med i lang tid, endelig er fjernet.

  • Meterkravet avvikles
  • Restriksjoner knyttet til arrangementer og sammenkomster oppheves

For klubbens del vil dette bety at vi slipper de rutinene og begrensningene som vi har hatt gjennom pandemien, med bla. munnbind og meterregel. Det eneste som vi kommer til å beholde, er å desinfisering av hørselvern som er til utlån.

Det vil fremdeles være krav fra nasjonale myndigheter om å isolere seg dersom man har covid-19, samt følge smittevernråd og anbefalinger som å holde seg hjemme dersom man er syk.