NMveka 2019. 26.-30.juni

Norges første NM—veka gikk av stabelen i Rogaland 15.-19 august 2018, som et samarbeid mellom Norges idrettsforbund og NRK og med Norsk Tipping som hovedsamarbeidspartner.

I 2019 vil det altså foregå i perioden 26.-30.juni, fortsatt i Rogaland! Pistolskyting er også i år med – og finalene vil gå i Sola Skytehall slik som i 2018.

Kom og bli med på en idrettsfest – enten som deltager eller medhjelper.

NM-veka sitt mål er å gi idrettene – små som store – et flott og samlet arrangement, vise nye konkurranseformer og idretter, samt sørge for spenning og underholdning for publikum og NRKs TV-seere.

Særforbundene arrangerte sine norgesmesterskap som vanlig, men ble vist frem i beste sendetid på NRK som dekket idrettenes 24 NM-finaler direkte fra arenaen og sendte kveldsmagasin i studio fra kommunene hver kveld. Her fikk man se aquabike, X-trial, kajakkpolo, paragliding, baseball, rullestolrugby og ikke mist pistolskyting fra Haraland og Sola, samt mye mer – direkte på TV-skjermen.

Hver kveld ble det arrangert folkefest i arrangørkommunene, Vågen i Stavanger Sentrum, strendene på Sola, Sandnes Sentrum og Randaberg, tur for tur. Her var det også offisiell premieutdeling til norgesmesterne, og underholdning for publikum.

Målet er at NM-veka på blir en årlig tradisjon for både sommer- og vinteridretten i Norge, og en arena for å gjøre stas på de mindre idrettene som vanligvis ikke får nasjonal oppmerksomhet.
Velkommen til idrettsfest i Rogaland – også i 2019!